Ет және қазақтың ет деликатестері стандарттары. Қайдан алуға болады?
Жылқы етінен дайындалған деликатестер: қазы, қарын, қарта, жал, жаяны сауда желілеріне өткізу кезінде ветеринарлық анықтамадан басқа стандарттар талап етіледі, онда жылқы етінен дайындалатын дәстүрлі тағамдардың атауы белгіленген. Егер сондай стандарттар бар болса, дереккөзіне сілтеме беріңіз.
Қазақстанда 2017 жылдың 1 қаңтарынан бастап «Ет және ет өнімдері. Ұлттық жылқы етінен тағамдар. Жалпы техникалық шарттар» СТҚР ұлттық стандарты әрекет етеді. Онда жылқы етінен дайындалған тағамның технологиясы көрсетіледі. Аталған стандарт жылқы етінен тұтынуға әрі бөлшек саудаға өткізге дайындалған ұлттық тағамдарға таралады. Стандарт мәтінімен Нормативтік-техникалық құжаттардың бірыңғай мемлекеттік қоры – egfntd.kz сайтынан танысуға болады.
Деликатестер атауын теріп, қолданыстағы стандарттармен танысыңыз
Вернуться ко всем вопросам
Связанные вопросы
Бизнесті қорғау
Кәсіпкерлерді қолдау
- Бизнеске қаржылық емес қызмет көрсету
- Мемлекеттік-жекеменшік әріптестікті дамыту
- "Парыз" конкурсы
- Агроқұзыреттілік орталығы
- Оқу орталықтары
- Дуальдық оқыту туралы
- Дуальдық оқыту картасы
- Бастау-Бизнес
- Дуальды білім беру жүйесіндегі оқу орындары
- Бизнес мәселелері жөніндегі комиссиялардың хаттамалары
- Қарағанды облысының іскер әйелдер кеңесі
Өңірлік кеңес
- Өңірлік Кеңес
- Өңірлік Кеңес отырыстарының хаттамалары
- Машина құрастыру жөніндегі комитет
- Жеңіл өнеркәсіп комитеті
- Құрылыс жөніндегі комитет
- Энергетика және ТүКҚ комитеті
- ШОБ және сауда комитеті
- Ауыл шаруашылығы комитеті
- IT комитеті
- Тау-кен өнеркәсібі комитеті
- Туризм комитеті
- Адами капиталды дамыту комитеті