Ет және қазақтың ет деликатестері стандарттары. Қайдан алуға болады?
Жылқы етінен дайындалған деликатестер: қазы, қарын, қарта, жал, жаяны сауда желілеріне өткізу кезінде ветеринарлық анықтамадан басқа стандарттар талап етіледі, онда жылқы етінен дайындалатын дәстүрлі тағамдардың атауы белгіленген. Егер сондай стандарттар бар болса, дереккөзіне сілтеме беріңіз.
Қазақстанда 2017 жылдың 1 қаңтарынан бастап «Ет және ет өнімдері. Ұлттық жылқы етінен тағамдар. Жалпы техникалық шарттар» СТҚР ұлттық стандарты әрекет етеді. Онда жылқы етінен дайындалған тағамның технологиясы көрсетіледі. Аталған стандарт жылқы етінен тұтынуға әрі бөлшек саудаға өткізге дайындалған ұлттық тағамдарға таралады. Стандарт мәтінімен Нормативтік-техникалық құжаттардың бірыңғай мемлекеттік қоры – egfntd.kz сайтынан танысуға болады.
Деликатестер атауын теріп, қолданыстағы стандарттармен танысыңыз
Вернуться ко всем вопросам
Связанные вопросы
Палата туралы
Хабарландырулар
Бизнесті қорғау
Кәсіпкерлерді қолдау
- Бизнеске қаржылық емес қызмет көрсету
- Агроқұзыреттілік орталығы
- Дуальдық оқыту туралы
- Бастау-Бизнес
- Бизнес мәселелері жөніндегі комиссиялардың хаттамалары
- Қарағанды облысының іскер әйелдер кеңесі
Өңірлік кеңес
- Өңірлік Кеңес
- Өңірлік Кеңес отырыстарының хаттамалары
- Машина құрастыру жөніндегі кеңесі
- Жеңіл өнеркәсіп кеңесі
- Құрылыс жөніндегі кеңесі
- Энергетика және ТүКҚ кеңесі
- ШОБ және сауда кеңесі
- Ауыл шаруашылығы кеңесі
- IT кеңесі
- Тау-кен өнеркәсібі кеңесі
- Туризм кеңесі
- Адами капиталды дамыту кеңесі